Från smyckes partyt!


Nästan alla smyckerna. Vi kollade runt lite.

Fia hittade ett fint halsband

Ammis och henns katt

Halloween


Tomas Von Tomte

Ted äter chips

Ted

Jag å ted

Tomas och Camilla

Tomas och Filur

Bakis :)

Niklas och bosse bildoktor

Oviktiga saker här i livet.

Det är lätt att hänga upp sig på "små" saker här i livet.
Det vet jag exakt hur man gör, jag har en examens utbildning just i det ämnet. Det är svårt att göra om en negativ tanke och känsla till någon positiv, just när man är inne i sitt negativa hål. Är det bara typiskt svenskt eller är det bara finskt eller är det bara typiskt mig.
"slap" myself in the face! VAKNA!
Kan den där elaka lilla jävulen som bor i mig försvinna nu, simsalabim försvinn.. neehe
Den är kvar.
Det finns bara ett alternativ en BRA väg att välja. Ta tag i det och skärpa sig.
Man kan även gå till Dr Feel Good och få piller på burk. Jävligt bra om man vill tycka ingenting, vara ingenting.
Funkar bra. Men Det borde finnas andra vägar. Hjärfel kan man också ha.
Det har jag, men vafan.. Tänker inte ta den lätta vägen den här gången.
Ska lyckas ändå tänkte jag. Tänka och handling borde ju höra ihop. Kan jag styra mina tankar?? Finns ju igen jävla ratt i min hjärna!? Kör i diket direkt va!
Är det bara jag som lyckas styra en positiv sak/händelse som komma skall, till en negativ händelse utan att det har hänt? Är det också något som jag är expert på eller finns det flera med min utbildning?
Skulle vara kul att veta.
Fan vad negativ jag låter nu då.

Tänkte skriva en lista på positvia saker här, men då måste jag bli för privat och det vill jag inte vara.
Men jag kan ju säga så här: Jag borde vara nöjd. Jag ÄR NÖJD.
Men min hjärna är inte det.
Tydligen.
Hur som helst, imorgon är det fredag med lön. Härligt! Och smyckes party hos Ammis, KUL! Och på Lördag ska jag till Falun. Ska INTE bygga upp det där förväntings/spå in i framtiden senariet nu. Jag tar det som det kommer och det blir som det blir. Ska lyssna lite på Ted kanske, fast han är så puckad så har han ganska många vettiga saker att säga. (ta inte åt dig nu ted så du blir mallig).

Nu ska jag dokumentera , är på jobbet nämligen.

Tack hej.

Roligt!

Denna helg har gått i arbetarnas tecken! Har jobbat och inget mer.. Eller jo, igår kväll bastade jag ted och carmen. Carmen ville också basta, så hon hoppade upp och satt och tyckte det var mysigt.
På Fredag ska jag på smyckes party hos Ammis! Det ska bli kul, Och på Lördagen ska jag till Camilla på Pernillas fest! Jag ska försöka denna vecka och hitta nå bra maskerad autfit. Det är skitsvårt eftersom jag HATAR sånt där. Men man får helt enkelt anpassa sig.
Ska nog vara en humla isåfall.
Ted ska vara clownen DET. De blir bra.
Så denna vecka: Handla mat, fixa maskerat dräkt, ficka öl/vin, smyckesparty, och handla nytt smink.

Nu ska jag kolla på film i jour rummet.


Gamla fotografier


Mammas Farmor i Finland

Min riktiga Morfar Veiko, och min koster Helka och Min kusin Tanja. Någon gång i början på 70-talet.
Min morfar innan han dog i MS.

Min moster Helka 22 år gammal, hon är nu 58 (tror jag).

Moster Helka och Moster Ulla. På 70 talet! DET SYNS! hahahah

En av mina morbröder som jag inte träffat. Detta är Seppo, han blev schitzofren och dog på Säter mental instutition.
Han ligger i Mormor Sirkkas grav på hovstalund.

Klassfoto på Andy, (lägger jag endast ut här för att jävlas med honom!!!).

Moster Helkas förlovningsfest 1972, mamma sitter i den svarta tröjan.

Morfar Veijkos sjukhus säng. Mamma längst ner till höger med en syster benita som petar sig i näsan :)

SÖndAg


Tanten och Carmen delar säng :) Det var första gången! Mysfaktor HÖG

Tröttisar

Nu in denna stund, när jag är datornörd.

Jag har planterat Ljung. Visst blev de fint?

Ljung igen.

Min fina spinnrock, som jag fått av Camilla, tidigare ägd Av Camillas Mormor Annie, hon tog livet av sig i brunnen. Hoppas inte Annie är sur för att den är hos mig nu!!
Jag har tvättat rent den, ska slipa den och olja in den med linolja, vill ha den så mycket som möjligt i Original skick.

Min hissgardin som jag köpte billigt på Rusta. Tror jag gav 149 kr för den. skit snygg!

Min lilla dator hörna i köket.

Söndagar.
Har haft en tåkig helg, har inte gjort ett skit.
Fast idag har jag ridit och städat, det är ju alltid något. Ted är i replokalen och donar.
Hösten har både sina fördelar och nackdelar.
Ska snart börja laga lite käk.

Fredag

Nu sitter jag på jobbet, det är inte så fasligt mycket att göra idag. Slutar kl 14.30 och har jobbat jouren.
I helgen är jag ledig, ska försöka att inte hoppas på för mycket som jag brukar.
Ta dagen som den kommer...
Hade ut en ev. medryttare i måndags, hon skulle provrida en till häst idag, vi får se om vi duger åt henne.
Annars får jag leta vidare, har även annonserat ut våran lediga stallplats. Hoppas någon nappar, vill helst ha minder in/utsläpp. Just nu har jag tagit på mig ankies in/utsläpp så stackars brobergarna inte behöver åka som galningar fram och tillbaks.
Jag sover så sjukt bra på jobbet! varmt, tyst, och lugnt.
Nääää. ska gå och dricka mera kaffe.

Ett gammalt inlägg.

Blogg inlägg.

Fredag kväll med natur godis som man INTE blir tjock av! Randigt nattlinne som är ur sexigt, trötta djur och en trött jag.

Oj, vad gott det var med godis idag. Jo det där med högskolan går framåt, jag har anmält mig på deras hemsida. Så nu kan man säga att jag fått in en liten fot i alla fall. Men hur ska det gå? När jag pluggade till undersköterska på komvux så gick man ibland igenom dom där högskolekorridorerna. Alla verkar jättesmarta där, med sina Lap tops och så. Jag är inte så smart, jag har iofs en Lap top. Men jag är inte så smart. Man måste kunna knepiga ord på engelska och så måste man gå på kåren.  Och inte nog med det så är kursen jag vill söka i Eskilstuna, hur ska jag hitta dit... (fy hunden ha r "lättat på trycket, luktar fan!) Jag hoppade lite från ämnet där va. Äh, det löser sig nog, som sagt jag behöver ju inte plugga, det är ingen som tvingar mig.

Camilla klarade teorin! Bra där! Det innebär fler Camilla besök här hos mig och det är ju alltid bra. Jag å Camilla har fått det bra vi, med våra "fluffiga" och "små" mulliga karlar som är oootroligt romantiska. Det är kärlek! Hon och jag är på samma våglängd, vi försöker inte vara någon vi inte är för vi har fullt upp med att vara oss själva och få någon annan i våran närhet att stå ut med oss. Men hellre det än att ställa så höga krav på sig själv att vara någon man inte är, att vilja vara perfekt så desperat att man glömmer bort sig själv. Då är jag hellre lite små elak och tjock! En gång i tiden var jag besatt av utseende och vikt/träning, men för vems skull? Vem var det jag försökte vara snygg för? Jag är ju inte mer olycklig nu än då? 10 KG TYNGRE men samma hjärna lixom. Jag har Ted och han tycks gilla mig ändå, tjock och elak (vad underbart det låter).

Nu har jag varit lite djup också.

Nu har jag tänkt så mycket att jag har gjort av med minst 10 kalorier (tar en ny naturgodis som jag inte blir tjock av), tur.

Min karl är ute med sin älskling (fyrhjulingen). Man är alltid lika fundersam om han lever eller bara har slagit halvt ihjäl sig när han kommer hem. Men oftast så är han bara jätteskitig och svettig.

Jag vill lära mig spela gitarr. Det är ett mål jag har i livet, det ska jag ha klarat innan jag fyllt 50 så jag har några år att träna. Jag har alltid velat kunna spela gitarr, varför vet jag inte. Det verkar as ballt att kunna. Ballt, vilket uttryck J

Jag måste lära mig det där med hållning, dvs. att vara rak i ryggen när jag sitter och går, står. Jag säckar ihop som en annan slöhög. Får lixom ont i ryggen av det. ok.. sträcker på mig.. fan vad jobbigt nu måste jag ju använda muskler i kroppen.. säckar ihop igen, sköööönt. Idag var jag ute och tog foton här in springsta. Ska lägga ut dessa bilder på min lilla blogg. När internet funkar... Så det blir väll om 2 år. Jag är inte en pessimist.

Näha du internet space värld där ute.

Nu ska jag förflytta mig till nästa media. TV.

Puss and Good Bye!


/ Har inte kommit något längre med högskole ansökan. Funderar dock på att åka till en kompis i Orresta så får hon hjälpa mig... Svårt det där vettuuu...
Ska gå ner till min lilla häst och pyssla om honom lite grann. Karln är hemma och är sjuuuk.. och som alla vet så blir ju tydligen killar lite extra sjuka. suck.


Målat en tavla.

Trots INGEN inspiration så blev den klar.
Satt en stund igår och idag och kladdade ihop den.

Tavla uppifrån.

Igen...

RSS 2.0